Recept Petra Stupku na Rolovanú poľovnícku pečienku so šípkovou a slivkovou ryžou


 

 

Ako hlavný chod nášho zverinového menu nám Peter ukáže ako pripraviť pečenú roládu z jeleniaho chrbta. A k nej si dáme vynikajúcu šípkovú omáčku.

 

Suroviny na Rolovanú poľovnícku roládu:
800g jelenia chrbta
160g slaniny
200g šampiňónov
4 vajcia
miska špenátových listov
korenie na mleté ​​mäso
soľ

Suroviny na Divokú slivkovú ryžu:
150g červenej ryže
200g ryže basmati
160g šípkové
120g sušených sliviek
120g jabĺk
soľ
maslo
ocot

Suroviny na Tirolskú šípkovú omáčku:
80g cibule
300g koreňovej zeleniny
160g šípkovej marmelády
60g horčica
40g masla
300ml vývaru
160ml kyslej smotany
soľ
divoké korenie